Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد بیگدلی در حاشیه بازدید از خبرگزاری فارس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: با سرمایه‌گذاری بانک‌های کشور از جمله بانک ملت در طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 60 درصد از گازهایی که توسط فلرها سوخته می‌شد، صرفه‌جویی شده و در حال حاضر هنوز 40 درصد از این گازها در فلرها می‌سوزد که باید این گازها تبدیل به خوراک پتروشیمی شود و از محل این سرمایه‌گذاری سالانه 700 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بانک ملت در بخش نفت و انرژی 22 میلیون دلار سرمایه‌گذاری انجام داده است، گفت: در سال جهش تولید هیچ واحد تولیدی که دارای ساختار درست مالی باشد در کشور نداریم که با وجود بانک ملت مشکل کمبود منابع داشته باشد؛ البته درباره این قید ساختار مالی درست دوباره تأکید می‌کنم که اگر واحدها این ساختار قابل اتکا را داشته باشند، نقدینگی مورد نیاز آنها فراهم می‌شود.

* همکاری با کمیته امداد برای خودکفا شدن 160 هزار خانوار مددجو

وی اضافه کرد: در حال حاضر 90 درصد تأمین مالی کشور از طریق بانک‌ها تأمین می‌شود و بقیه از طریق بازار سرمایه تأمین می‌شود، البته در تأمین مالی بانک‌ها ممکن است در مواردی مشکلاتی هم باشد، اما واقعاً 90 درصد از تسهیلات بانکی درست انجام می‌شود، اما متأسفانه جامعه و رسانه‌ها همان 10 درصد خطا را می‌بینند و 90 درصد درست به چشم نمی‌آید.

وی همچنین گفت: در همکاری با کمیته امداد امام خمینی در طول سال‌های گذشته 160 هزار خانوار مددجوی کمیته امداد با وام‌های قرض‌الحسنه خودکفا شده و علاوه بر خروج از پوشش کمیته امداد برای خودشان کارفرما شده و هرکدام بین 10 تا 15 نفر را مشغول کار کرده‌اند.

* برای اولین 100 میلیون دلار از خزانه‌داری انگلیس غرامت گرفتیم

مدیرعامل بانک ملت در مورد تحریم‌های بانکی و اینکه بانک ملت در پرونده تحریمی در انگلستان برنده شده بود، گفت: بانک ملت با توجه به دور قبلی تحریم‌ها مورد تحریم واقع شد اما پرونده‌ای در انگلستان باز کردیم و وکیل گرفتیم و علیه تحریم‌های این بانک شکایت کردیم و خوشبختانه توانستیم رأی خوبی بگیریم و حتی برای اولین بار غرامت از خزانه‌داری انگلستان به میزان 100 میلیون دلار دریافت کردیم.

وی تصریح کرد: این پیروزی بانک ملت در واقع به عنوان پیروزی جمهوری اسلامی در یک جنگ تمام عیار اقتصادی و تحریم‌ها بود.

مدیرعامل بانک ملت با بیان اینکه سال گذشته نیز در انتقال منابع برای تجارت خارجی فعال بودیم، گفت: در پرونده تحریم در دادگاه انگلستان 9 سال پیگیری کردیم و اواخر سال 98 به نتیجه رسیدیم؛ چنانکه خود آنها اذعان کردند این اولین‌باری است که یک بانک از یک کشور تحریم شده می‌تواند یک کشور غربی را محکوم کند و حتی خسارت دریافت کند و این یک پیروزی مهم در جنگ اقتصادی برای بانک ملت و کشور جمهوری اسلامی محسوب می‌شد.

بیگدلی در مورد اینکه بانک‌های حاضر در بورس در واقع بانک‌هایی در مالکیت سهامداران و مردم هستند و آیا با این ترکیب سهامداران آنها قابل تحریم کردن توسط دشمن هستند؟ گفت: آنها دنبال یک بهانه می‌گردند، مثلاً می‌گویند فلان موقع که شما پول جابجا کرده‌اید و تجهیزاتی خریده‌اید که مثلاً امکان دارد در انرژی هسته‌ای به کار گرفته شود بنابراین چون شما به حوزه انرژی هسته‌ای خدمات ارائه کرده‌اید مشمول تحریم می‌شوید.

* پیروزی قضایی بانک ملت زیرساختی برای مقابله با تحریم‌ها

وی تاکید کرد: واقعیت امر این است که بانک‌های غربی از آمریکا می‌ترسند مگر ندیدید که رئیس جمهور آمریکا یک نادان زورگو بود که چه کارهایی انجام داد؟ ما ملت ایران هستیم که آمریکا را به حساب نمی‌آوریم، اما کشورهای غربی از آمریکا حساب می‌برند.

بیگدلی همچنین در مورد پرونده‌ای که به نفع بانک ملت حکم داده شد، آیا نمی‌تواند به عنوان رویه قضایی تلقی شود و تحریم سایر بانک‌ها هم برداشته شود؟ گفت: آن روز که حکم علیه انگلستان گرفتیم یک نفس راحت کشیدیم، البته ما یک وکیل بین‌المللی گرفتیم و کلی هزینه کردیم و 9 سال تلاش کردیم، اما این برداشتن تحریم‌ها یک پیام داشت که هرجا یک عزم و اراده برای گرفتن حق باشد می‌توانیم حقمان را بگیریم.

* 7 میلیارد دلار دارایی ارزی بانک ملت برای توسعه بخش انرژی

مدیرعامل بانک ملت در مورد اینکه امسال به گفته وزیر اقتصاد 500 هزار میلیارد تومان از طریق بورس تأمین مالی شده آیا باز هم سهم بانک‌ها از تأمین مالی 90 درصد است، گفت: یک بخش از تأمین مالی از طریق بورس انجام می‌شود، تا سال‌های قبل کسی به بورس توجه نمی‌کرد مثلاً سال گذشته شاخص حدود 200 هزار واحد بود امسال تا 2 میلیون واحد هم رسید، بنابراین نقش بورس پررنگ‌تر شده است. با این حال هنوز بانک‌ها بزرگ‌ترین نقش را در تامین مالی اقتصاد ایفا می‌کنند.

بیگدلی در مورد مشارکت بانک ملت در پروژه‌های نفتی با بیان اینکه هنوز تأمین مالی اکثر پروژه‌های نفتی را انجام می‌دهیم، گفت: زمانی بانک ملت بانک انرژی نام گرفته بود و بسیاری از پروژه‌های نفتی مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس را تأمین مالی کرد؛ اما مجلس قانونی وضع کرد که بانک‌ها از مشارکت مستقیم در پروژه‌ها منع شدند و پس از آن باید فقط تسهیلات ارزی بدهیم که در دو بخش صندوق انرژی و همچنین منابع صندوق توسعه ملی پرداخت می‌شود.

وی تاکید کرد: بانک ملت 7 میلیارد دلار دارایی ارزی به عنوان بزرگترین بانک صاحب دارایی‌های ارزی در اختیار دارد، از طرف دیگر هم عاملیت صندوق توسعه ملی برای اعطای 15 میلیارد دلار را در اختیار دارد که در پروژه‌های بزرگ پتروشیمی هزینه می‌شود چنانکه مثلاً در پالایشگاه گاز بیدبلند صرف شد.

وی گفت: 350 میلیون دلار از کل 2.2 میلیارد دلار پروژه گاز بیدبلند توسط بانک ملت تأمین شد که از منابع صندوق توسعه ملی بود، عدد کل تأمین مالی این پروژه توسط یک سندیکا با مشارکت چند بانک کشور انجام شد.

* اغلب واحدهای تولیدی تملک شده قبل از تملک تعطیل شده بودند

مدیرعامل بانک ملت در مورد تملیک وثیقه وام‌های تولیدی گفت: در یک زمانی به بانک‌ها تکلیف می‌کردند که فقط واحد تولید را در رهن بگیرند و خارج از آن وثیقه نگیرند اما وقتی اقساط سررسید می‌شد واحد تولیدی نمی‌توانست بپردازد و بانک هم نمی‌توانست دست روی دست بگذارد و با مشکل مواجه می‌شد.

بیگدلی توضیح داد: اگر بانک برای تملک وثیقه اقدام نکند دستگاه نظارتی وارد می‌شود که چرا وام داده‌ای و برای بازپس‌گیری اقدام نکرده‌ای؛ بنابراین بانک‌ها باید اقدام می‌کردند در این زمینه 3 هزار واحد تولیدی تملک شدند و این باعث شده ذهنیت مردم و قوه قضائیه به بانک‌ها بد شود.

وی افزود: البته بانک ملت فقط 1100 واحد تولیدی را از 30 سال پیش تا امروز تملیک کرده، امسال حدود 10 تا 15 واحد تولیدی تملیک شده است و از این 1100 واحد حدود 1000 واحد تولیدی، کارخانه‌های تعطیل شده بودند که بخش حقوقی بانک اقدام کرده و آنها را به تملک در می‌آورد.

وی گفت: 3 سال طول می‌کشد تا یک واحد تولیدی به تملک بانک درآید و 70 تا 80 درصد واحدهای تولیدی تملیک شده به نام بانک شده‌اند اما بعداً فعال شده‌اند و تولید در آنها جریان پیدا می‌کند حتی در برخی از این واحدها با وجود اینکه کل کارخانه به نام بانک شده اما مدیران قبلی و کارگران قبلی همچنان کار می‌کنند و بدون اینکه یک ریال اقساط بانک را بدهند به کار خود ادامه می‌دهند و ما نمی‌توانیم از طرف بانک برای مدیریت آن کارخانه‌ها مدیر تعیین کنیم.

بیگدلی گفت: فقط سند این کارخانه‌ها به نام بانک شده است؛ همه این کارخانه‌ها شامل مواردی بوده که نمی‌توانستند به تولید ادامه دهند، زیرا اگر یک کارخانه بدهی داشته باشد حساب‌های او قرمز می‌شود و نمی‌تواند از جای دیگر تسهیلات بگیرد در نتیجه تعطیل شده و بانک هم به صورت اجباری آن را تملیک می‌کند.

* به 2 میلیون نفر وام کرونایی پرداخت کرده‌ایم

وی در مورد حضور در بورس گفت: خود بانک ملت و شرکت‌های به‌پرداخت، واسپاری، بیمه ما و تأمین سرمایه ملت در بورس حضور دارند، هرکدام از این شرکت‌ها 10 تا 20 درصد سهامشان در بورس شناور است، خود بانک ملت 30 درصد سهام متعلق به سهامداران سهام عدالت، 17 درصد متعلق به دولت و بقیه سهام در بورس خرید و فروش می‌شود و سهام عدالت هم متعلق به مردم است و میزان شناوری سهام بانک ملت در بورس 17 درصد است.

بیگدلی در مورد وام‌های خرد بانک ملت گفت: ما مسئولیت اجتماعی را هم در این زمینه انجام می‌دهیم، 66 مدرسه و 15 خانه بهداشت در دست احداث داریم همچنین تجهیزات کرونایی و کمک به سیل و زلزله انجام داده‌ایم، تسهیلات قرض‌الحسنه بانک برای اعضای کمیته امداد و سازمان بهزیستی و وام ازدواج پرداخت می‌شود. وام‌های خرد بانک ملت از 20 تا 50 میلیون تومان پرداخت می‌شود که پرتفوی وام بانک اگر قبلاً 90 درصد کلان و 10 درصد خرد بود الان تغییر کرده و 30 درصد وام‌های خرد و 70 درصد وام کلان تبدیل شده است.

بیگدلی گفت: تسهیلات خرد باعث رونق تقاضا و رونق تولید در کشور می‌شود، امسال تاکنون 120 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده‌ایم همچنین به 2 میلیون نفر وام یک میلیونی کرونایی پرداخت کردیم، 45 هزار میلیارد ریال برای کسب و کارهای کوچک وام داده‌ایم، برای رسانه‌ها هم بسته‌های کمک کرونایی پرداخت کرده‌ایم.

* تلاش بانک ملت در راستای اجرای بانکداری اسلامی

وی گفت: بانک ملت بعد از 17 سال توسعه بانکداری اسلامی برای اولین بار توانست به جای سود علی الحساب با رقم ثابت، سود قطعی به سپرده‌گذاران خود بدهد.

بیگدلی توضیح داد: در سال 98 ابتدا  سود علی‌الحساب اعلام شد و بعد از بررسی صورت‌های مالی سود قطعی به انواع سپرده‌ها بین یک تا سه درصد اضافه پرداخت شد و در واقع صاحبان سپرده سود قطعی خود را بعداً گرفتند.

وی تاکید کرد: امسال هم برنامه داریم این کار اجرا شود.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: تحریم انگلستان محمد بیگدلی مدیر عامل بانک ملت تحریم بانکی مدیرعامل بانک ملت میلیارد دلار کمیته امداد میلیون دلار واحد تولیدی بانک ملت کارخانه ها تأمین مالی واحد تولید برای اولین تحریم ها پروژه ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۲۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد بسیاری داشته است.

امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با وضعیت اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: این قانون در مقایسه با دیگر قوانین مصوب در مجلس یازدهم به حد نصاب خوبی رسیده است، چرا که بیشتر قوانینی که در مجلس یازدهم تصویب کرده‌ایم؛ هنوز وارد فاز اجرا نشده است، اما این قانون تا ۵۰ درصد اجرایی شده است، لازم به ذکر است که ما در مجلس یازدهم قوانین اقتصادی بسیار خوبی را تصویب کرده‌ایم که هنوز اجرایی نشده است تا مردم آثار آن را ببینند.

وی افزود: با در نظر گرفتن این نکته که تنها نیمی از قانون اجرا شده است؛ شاهد اثرگذاری بالای آن هستیم، برای مثال زمانی که قانون را شروع کردیم، افت سالانه موالید ما ۱۲.۵ درصد بود، اما در حال حاضر مطابق آمار ثبت احوال این نرخ به ۱.۶ درصد رسیده است، یعنی از ۱۲.۵ به این عدد رسیده‌ایم، اما بعضی از افراد به طور مداوم در رسانه‌ها می‌نویسند، ۱.۶ درصد یعنی حدود ۱۵ هزار تولد کاسته شده است، بنابراین قانون جوانی جمعیت شکست خورده است!

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این افراد در حال سوءاستفاده از بی‌اطلاع مردم هستند و اشاره‌ای به ۱۲.۵ درصد ابتدای اجرای قانون نمی‌کنند و شیب نزولی را بیان نمی‌کنند.

بانکی‌پور تصریح کرد: جالب است بدانید که اصل باروری مادران ما در بازه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال است و تعداد مادران ما در این بازه سنی در چهار سال گذشته به مراتب کمتر شده است، اما به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته است و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: تولد فرزند سوم، چهارم و پنجم افزایش یافته است و نرخ باروری در ۱۴ استان کشور رشد کرده است، در حالی که نرخ سالانه باروری‌رو به افول بود، اما در حال حاضر توانسته‌ایم از افت آن پیشگیری کنیم، نباید فراموش کرد که نرخ باروری در کشور از سال ۹۵ به بعد حدود ۲۵ درصد افت کرده بود، اما امروز متوقف شده است.

کد خبر 750584

دیگر خبرها

  • توقیف ۱۳ میلیون دلار دارایی دو بانک غربی در روسیه
  • ایران ۶۲ میلیون دلار به همراه دیرکرد غرامت از هند دریافت می کند
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • استقبال از «گارفیلد» در اولین هفته فروش/ یک فیلم خانوادگی
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان